Klientų aptarnavimas:   info@atletokunas.lt     +37062247191

Batonėliai

Produktų filtrai

Rodomi rezultatai: 5

Peržiūrėti 24/48/Visi

Batonėliai

Baltyminiai batonėliai paprastai gaminami iš baltymų, skaidulų ir skaidulų bei riebalų, kurių reikia geram skoniui ir konsistencijai. Štai keletas patarimų, į ką atkreipti renkantis baltyminį batonėlį, kad jis iš tikrųjų būtų sveikas, o ne tik skanus.

Baltymų šaltiniai:

a)      Sojų baltymų izoliatas. Tai vienas dažniausių ingredientų baltyminiuose batonėliuose, milteliuose, kokteiliuose, kurie yra papildyti baltymais. Jis yra apdorotas labai aukštoje temperatūroje, kurioje žūsta maistingosios medžiagos ir lieka toksinių šalutinių produktų. Dauguma sojų užaugintų yra genetiškai modifikuoti organizmai. Jeigu ant etiketės nėra nurodyta, kad nėra GMO, reiškia, kad jų yra.

b)      Išrūgų baltymų izoliatas. Didžioji dauguma baltyminių batonėlių gaminama, naudojant išrūgas. Išrūgos – tai yra pieno komponentas, šalutinis sūrio gamybos produktas. Jis lengvai virškinamas ir lengvai įsisavinamas. Išrūgų baltymų izoliatas skiriasi nuo išrūgų baltymų koncentrato tuo, kad turi mažiau riebalų, laktozės ir angliavandenių. Tačiau jis vis tiek gali sukelti alergiją, uždegimą ir pilvo pūtimą kaip ir įprasti pieno produktai laktozės netoleruojantiems asmenims.

c)      Hidrolizuoti baltymai. Tai labai suskaidyti bet kurios rūšies baltymai, todėl jie yra greičiau virškinami ir lengviau įsisavinami.

d)     Kalcio kazeinatas. Baltyminiuose batonėliuose dažnai yra išrūgų ir kazeino. Kaip ir išrūgos – tai šalutinis pieno produktas. Nuo išrūgų skiriasi tuo, kad turi daugiau baltymų, angliavandenių, kalcio ir fosforo. Kazeiną organizmas ilgiau virškina. Jis suteikia ilgiau trunkantį sotumo jausmą ir apsaugo nuo raumenų irimo.